Βρεφονηπιακός Σταθμός

Καλώς ήρθατε στον Α΄ Βρεφικό Σταθμό Ζεφυρίου «Ο Μικρόκοσμος»

Ο Α΄ Βρεφικός Σταθμός Ζεφυρίου «Ο Μικρόκοσμος» βρίσκεται επί της οδού Σουλίου, αρ. 44, στον 1ο όροφο. Το κτίριο του Σταθμού εκτείνεται σε Δημοτικό χώρο 1.035 τ.μ. και έχει συνολική επιφάνεια 165 τ.μ. Με Αγάπη και μόνο αγάπη… Έτσι λειτουργεί η ομάδα του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ο Μικρόκοσμος».

Ο Βρεφικός μας Σταθμός, που φιλοξενεί παιδιά από 6 μηνών έως 2,5 χρονών, διαθέτει μόνιμο-έμπειρο και άριστα εκπαιδευμένο, εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς και υψηλή αναλογία δασκάλων-παιδιών, ώστε να παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα και εποπτεία. Η έννοια της αγάπης είναι για εμάς πολυσήμαντη, αφού περιλαμβάνει αυτές της ασφάλειας, της φροντίδας, της καλής ψυχολογίας, της εκπαίδευσης και της πολύπλευρης ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η ημερήσια φροντίδα και η ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού!

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τα παιδιά θα μπορέσουν να αισθανθούν το σχολείο ως δεύτερο σπίτι τους. Οι δασκάλες βοηθούν τα παιδιά να μάθουν βιωματικά μέσα από το καθημερινό πρόγραμμα. Αλληλεπιδρούν με τα παιδιά με συνέπεια και ταχύτητα βοηθώντας τα να κατακτήσουν φυσικές, κοινωνικές, συναισθηματικές και γνωστικές ικανότητες. Τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν με ασφάλεια και με όρια και καθοδηγούνται όσον αφορά τους τρόπους συμπεριφοράς τους. Τα παιδιά στην ηλικία αυτή μαθαίνουν να παίζουν με παιχνίδια, να ακούν ιστορίες, να συνδέουν την μουσική με την κίνηση και ανακαλύπτουν τον κόσμο των χρωμάτων και των υλικών κατασκευής (πηλός, πλαστελίνη, κλπ).

Στον «Μικρόκοσμο», το παιδί θα κάνει τους πρώτους του φίλους, θ’ αναπτύξει την προσωπικότητά του και θ’ αγαπήσει το να πηγαίνει σχολείο. Για να διευκολύνουμε αυτές τις πρώτες, ίσως, «δύσκολες» ημέρες, εμείς στο «Σχολείο» μας, εφαρμόζουμε ειδικό πρόγραμμα προσαρμογής για το ερχομό κάθε καινούριου παιδιού.  Το πρόγραμμα αυτών των πρώτων ημερών στηρίζεται σε εξειδικευμένες δραστηριότητες και παιχνίδια που έχουν σαν κύριο στόχο να νιώσει, το παιδί, εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της παιδαγωγού αλλά και ασφάλεια και οικειότητα με όλο το χώρο.

Τονίζουμε πως διατηρούμε την απαιτούμενη εχεμύθεια για όποιο ευαίσθητο θέμα αφορά τα «αστεράκια» μας και φροντίζουμε ώστε οι γονείς που μας εμπιστεύονται τα μικρά τους να αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια.

Διεύθυνση
Σουλίου 44 & Θερίσου, Τ.Κ. 13461, Ζεφύρι Δήμος Φυλής, Αττική, Τηλ. & fax : 2102475078

Η πρώτη σημαντική μετάβαση…

Τα βρέφη που εντάσσονται σε αυτό το τμήμα βιώνουν την αγάπη, τη φροντίδα, το ενδιαφέρον, τη στοργή και την ασφάλεια που απολαμβάνουν και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Χτίζεται ένας πολύτιμος συναισθηματικός δεσμός με την παιδαγωγό τους, ο οποίος δημιουργεί συναισθηματική ασφάλεια και εξασφαλίζει την σωστή ανάπτυξη τους.

Μικρόκοσμος

Γραφεία

Γραφείο προϊσταμένης

Αίθουσες

  • 2 αίθουσες απασχόλησης
  • 1 αίθουσα αλλαγής βρεφών
  • Γραφείο & αίθουσα αναμονής γονέων – κηδεμόνων

Κουζίνα

1 κουζίνα & παρασκευαστήριο γάλακτος

Υπνοδωμάτια

1 υπνοδωμάτιο

Μπάνια

2 μπάνια WC

Φωτογραφίες