2ος Παιδικός Σταθμός

Καλώς ήρθατε στον Β΄ Παιδικό Σταθμό Ζεφυρίου «Ο Ανεμόμυλος»…

Ο Β΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου «Ο Ανεμόμυλος» που βρίσκεται επί της οδού Σουλίου, αρ. 44. Το κτίριο του Σταθμού εκτείνεται σε Δημοτικό χώρο 1.035τ.μ. και έχει συνολική επιφάνεια 416 τ.μ. Η φροντίδα του κάθε παιδιού και των ιδιαίτερων αναγκών του αποτελεί την προτεραιότητά μας. «Ο Ανεμόμυλος» λειτουργεί μ’ επαγγελματισμό κι ευθύνη, χωρίς να χάνει το συναίσθημα!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των καθημερινών δραστηριοτήτων μας ετοιμάζεται πάντα με ιδιαίτερη φροντίδα ούτως ώστε τα παιδιά να μπορούν κινούνται στο χώρο, ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνουν και τα ενδιαφέροντά τους, όπως ακριβώς θα έκαναν και στο σπίτι τους. Με βάση σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις και με συνεχή συνεργασία με την οικογένεια, τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν και εξελίσσονται μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία. Μαθαίνουν να σκέφτονται, να πειραματίζονται, να δημιουργούν, να αισθάνονται, να παίζουν και να ονειρεύονται! Μέσα σε έναν ασφαλή και σύγχρονο παιδαγωγικό χώρο καλλιεργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης όπου το παιδί απολαμβάνει να έρχεται γιατί νοιώθει συναισθηματική ασφάλεια, ζεστασιά και ο γονιός νοιώθει ασφάλεια, βιώνοντας καθημερινά την θετική ανάπτυξη του παιδιού του σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Όσο για τον χώρο; Είναι απόλυτα ασφαλής και διαμορφωμένος ανάλογα ούτως ώστε να διευκολύνει το εκπαιδευτικό έργο, με σύγχρονες μεθόδους και διακόσμηση που θυμίζει κάτι από… το παιδικό δωμάτιο των ονείρων! Πιο συγκεκριμένα, το οίκημα διαθέτει 3 αίθουσες δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης μία αίθουσα ύπνου, χώρο τραπεζαρίας και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Διαθέτει επίσης υπαίθριο χώρο (Παιδική Χαρά) καθιστώντας τον ένα ιδανικό μέρος για παιχνίδι την ώρα του διαλείμματος και όχι μόνο… Πρόκειται για έναν χώρο, για ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι αλλά και αθλητικές δραστηριότητες.

Κάθε παρέμβαση που γίνεται στο κτίριο, ως κύριο στόχο έχει τη βελτιστοποίηση των συνθηκών φιλοξενίας.Στον Σταθμό φιλοξενούνται  παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο.

Διεύθυνση
Σουλίου 44 & Θερίσου, Τ.Κ. 13461, Ζεφύρι Δήμος Φυλής, Αττική, Τηλ. & fax : 210-2475115
Ανεμόμυλος

Γραφεία

Γραφείο προϊσταμένης

Αίθουσες

  • 3 αίθουσες απασχόλησης
  • 1 Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Γραφείο & αίθουσα αναμονής γονέων – κηδεμόνων

Μπάνια

2 μπάνια WC

Κουζίνα

1 Κουζίνα

Προαύλιος χώρος 2 επιπέδων

Ο ένας για παιχνίδι και ο άλλος ως λαχανόκηπος για τους μικρούς μας καλλιεργητές.

Υπνοδωμάτια

1 υπνοδωμάτιο