1ος Παιδικός Σταθμός

Καλώς ήρθατε στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Ζεφυρίου «Το Μαγεμένο Δάσος»…

Ο Α΄ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ζεφυρίου «Το Μαγεμένο Δάσος» βρίσκεται επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, αρ. 25. Το κτίριο του Σταθμού εκτείνεται σε Δημοτικό χώρο 2.577 τ.μ. και έχει συνολική επιφάνεια 625 τ.μ. Σ’ ένα ζεστό, δημοτικό χώρο, σε κεντρικό δρόμου του Ζεφυρίου, προσφέρουμε υψηλό επίπεδο ημερήσιας φροντίδας για το παιδί. «Το Μαγεμένο Δάσος» λειτουργεί μ’ επαγγελματισμό κι ευθύνη, χωρίς να χάνει το συναίσθημα!

Η φροντίδα του κάθε παιδιού και των ιδιαίτερων αναγκών του αποτελεί την προτεραιότητά μας. Φροντίζουμε το κάθε παιδί να μάθει να λειτουργεί ομαλά μέσα στο σύνολο μιας ομάδας, χωρίς να χάνει την ατομικότητά του.  Αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν παίρνει πρωτοβουλίες, σκέφτεται δημιουργικά, εκφράζεται ελεύθερα κι ανακαλύπτει τα ταλέντα και τις ικανότητές του.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία και τα παιδιά θα μπορέσουν να αισθανθούν το σχολείο ως δεύτερο σπίτι τους. Ως εκ τούτου, έχουμε κρατήσει τον σπιτικό και οικογενειακό χαρακτήρα των κτιρίων μας και συγχρόνως έχουμε φτιάξει το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα έτσι, ώστε τα παιδιά να μπορούν κινούνται στο χώρο, ανάλογα με τη δραστηριότητα που κάνουν και τα ενδιαφέροντά τους, όπως ακριβώς θα έκαναν και στο σπίτι τους.

Το κτίριο διαθέτει φωτεινούς, άνετους και καθαρούς εσωτερικούς χώρους, τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους καθώς και υπαίθριο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο για παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, το οίκημα διαθέτει 3 αίθουσες δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης, 2 αίθουες ύπνου, χώρο τραπεζαρίας και τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους.

Διαθέτει επίσης υπαίθριο χώρο, καθιστώντας τον ένα ιδανικό μέρος για παιχνίδι την ώρα του διαλείμματος και όχι μόνο… Πρόκειται για έναν χώρο, ο οποίος διαθέτει συλλογή προσεκτικά μελετημένων και σχεδιασμένων οργάνων παιδικής χαράς για ελεύθερο και οργανωμένο παιχνίδι αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Κάθε παρέμβαση που γίνεται στο κτίριο, ως κύριο στόχο έχει τη βελτιστοποίηση των συνθηκών φιλοξενίας.

Στον Σταθμό φιλοξενούνται  παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο.

Διεύθυνση
Φιλικής Εταιρείας 25, Τ.Κ. 13461, Ζεφύρι Δήμος Φυλής, Αττική, Τηλ. & fax : 210-2312228 | 210-2312962
Το μαγεμένο δάσος

Γραφεία

Γραφείο προϊσταμένης

Αίθουσες

  • 3 αίθουσες απασχόλησης
  • 1 Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
  • Γραφείο & αίθουσα αναμονής γονέων – κηδεμόνων

Μπάνια

2 μπάνια WC

Κουζίνα

1 Κουζίνα

Προαύλιος χώρος 2 επιπέδων

Ο ένας για παιχνίδι και ο άλλος ως λαχανόκηπος για τους μικρούς μας καλλιεργητές.

Υπνοδωμάτια

2 υπνοδωμάτια